Почистване на гаражи в София и област

Почистване на гаражи и складове в София и област

Ако имате гараж, в който да паркирате колата си, сте късметлия. Там тя не е изложена на външни влияния като лошо време или пък недоброжелателни посегателства. Също така, когато автомобилът стои в гараж,  не могат да ви глобят за неправилно паркиране, да ви сложат скоба или направо да преместят колата на наказателен паркинг. Казано накратко, в гаража автомобилът е на сигурно място.

Там се държат различни инструменти, с които да оправяте възникнали проблеми, средства за поддръжка, течности като масло, антифриз и други. Като цяло там се съхранява всичко за автомобила.

В гаража обаче се образува влага и корозия, натрупват се и замърсявания и това може да причини щети на колата. Затова е хубаво помещението редовно да се почиства, дезинфекцира и освобождава от ненужни предмети. Да направим това сами е трудоемко и отнема време, затова често мнозина от нас го отлагат за по-нататък. Правилният момент все не идва и в един момент изглежда, че в гаража е паднала бомба. За да не стигате до такава ситуация, се доверете на Izvozvanesofia.info. Нашата фирма предлага бързо и качествено почистване на гаражи от битови и строителни отпадъци за София и София област. Почистваме основно всичко ненужно и излишно, което е събирано с години, като ги изхвърляме с наш товарен превоз на специализирано депо за отпадъци. Също така може да помогнем в подреждане или разчистване на вещите в гаража. След нашата намеса гаражът светва и отново става чисто и приятно място, където колата да седи на съхранение.

Много шофьори са маниаци на тема коли и престояват доста време в гаража. За тях е още по-важно мястото да е чисто и подредено, защото ако цари безпорядък няма да им е лесно да си намират инструментите и ще настъпи хаос.

Ето защо не подценявайте почистването и поддръжката на гаража. В началото казахме, че ако разполагате с гараж, сте късметлия. Мнозина, които живеят в апартаменти, нямат този шанс и оставят колата си или на улицата, или си плащат за паркомясто. Разбира се, да разполагаш със собствен гараж е много по-добър вариант. Така че, ако имате такъв – грижете се добре за него.

Кога се налага основно почистване на гаража?

Ако от дълго време не е правено такова, със сигурност е време да реагирате. Не позволявайте да се натрупа много мърсотия и влага и едва тогава да действате, защото ще бъде по-трудно. Регулярното почистване гарантира по-добри резултати, независимо дали ще го правите сами или ще прибегнете до професионални услуги.

Ако сте правили по-сериозен ремонт на автомобила и се е натрупал много боклук, също трябва да се направи почистване след това. При ремонтирането неминуемо се трупат отпадъци.

Ако е твърде влажно, има паяжини по стените и замърсявания,петна от масло или други течности, също е време за чистене.

Влагата е един от най-големите проблеми за решаване, когато става дума за гараж. Особено в студените месеци влагата се превръща в голям неприятел на колата, защото създава конденз и се натрупва мухъл. Това създава предпоставки да се наруши целостта на боята на колата и да ръждяса.

От къде идва влагата?

Най-често това се случва поради грешка при самото изграждане на гаража, ако изобщо не е била взета предвид хидроизолацията или има проблеми с вентилацията.

Ето няколко съвета как да се справите с влагата:

В случай, че тепърва се строи гаража, трябва да се погрижите вентилационната система да се изгради правилно. Ако обаче гаражът вече е готов и сте поставени пред свършен факт, тогава ще трябва да оправяте нещата в движение, тоест вентилацията да се преправя. Това е най-ефективното нещо, което може да се направи, за да се намали влажността. Също така по-често чистене и проветряване, за да се допуска по-малко конденз. Каквото и да правите обаче трябва да знаете, че влага ще има. Затова проверявайте контактите на електрическите уреди. Корозивните и електрическите процеси, които могат да се случат, са предпоставка за късо съединиение и пожар. Затова бъдете много бдителни и внимателни в тази посока.

Също така е важно улуците да се почистват, за да не прониква вода от тях в помещението. Въобще, постарайте се да намалите до минимум влизането на вода в гаража, за да е по-лесна поддръжката му. Имайте предвид, че и колата, при вкарването й вътре, трябва да е възможно най-суха. Тоест, веднага след автомивка не я карайте в гаража, нека мине известно време. Същото важи и ако сте карали на дъжд или сняг.

За да сте най-сигурни дали влагата е в нормални граници или повече, ползвайте влагомер. Ако стойността надвишава 65 процента трябва да се вземат мерки, тъй като мухълът намира добри условия за развитие и растеж при над 70 процента влажност.

Относно подредеността на гаража, ви съветваме внимателно да прегледате всички вещи и инструменти и да оставите само тези, които наистина ви трябват. След това ги сортирайте и ги подредете на определени места, така че да знаете къде са и да не търсите много. След ползване оставяйте на същото място.

Освен подредено и чисто, в гаража може да е дори и уютно, въпреки че говорим за помещение, където не се живее. Сложете си специални органайзери за съхраняване на малки инструменти и крепежни елементи. Кутии от консерви също могат да свършат чудесна работа. Най-важното е предметите да не са разпиляни навсякъде. За по-големите инструменти осигурете кутии – те могат да бъдат еднакви или пък да имат някакъв общ елемент, за да изглежда по-красиво.

И накрая – гаражът е мястото, където „живее” вашия автомобил, грижейки се за него, вие се грижите и за колата си. А от изправността и доброто състояние на возилото зависи вашия живот, този на близките ви и на останалите участници в движението. Затова не подценявайте гаражното помещение, не позволявайте да бъде неподредено, мръсно и твърде влажно. В случай, че гаражът се нуждае от по-качествено и основно почистване, доверете се на Izvozvanesofia.info.

Ние ще почистим, ще съберем ненужните боклуци, ще ги извозим на оторизирано за това сметище, за вас ще остане само да подредите и да поддържате мястото. Доверете ни се и няма да съжалявате.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top