Почистване на мазета и тавани

Почистване на мазета и тавани в София и област

Мазетата и таваните са помещения, които са от голяма полза за домакинствата. Там се държат неща, които по-малко се използват, но в същото време са необходими. Те се превръщат в склад за зимни вещи през лятото и летни вещи през зимата. В мазето могат да стоят гумите на колата, колелото и други обемисти предмети, за които няма място в жилището. Таванът пък може да се превърне и в мини стая, която да се ползва от време на време. За да изпълняват тези полезни функции обаче помещенията трябва да са добре почистени и пригодени за употреба. Доста често това е трудоемка и отнемаща време задача, която мнозина от нас отлагат за по-късно и не използват мястото целесъобразно. „Все нямам време да изчистя мазето”, казват много от нас доста често и така си минават месеци, а понякога и години.

Добрата новина е, че мазето и таванът  могат да светнат  за отрицателно време и после да се използват на сто процента. Ние от Izvozvanesofia.info почистваме мазета и тавани в София и София област. Почистваме и извозваме ненужни вещи, предлагаме транспорт за битови и строителни отпадъци, осигуряваме чували, които служат за събирането на дребните вещи. Имаме цял асортимент от колички, лопати, метли и въобще всичко, което е необходимо за качествено почистване и извозване. За качественото почистване и извозване е необходимо предварително да знаем колко голямо е помещението, колко е замърсено, колко са ненужните вещи за изхвърляне и т.н. Затова първо правим безплатен оглед и после действаме. След нашата намеса ще можете да използвате мазето и тавана за това, за което са предназначени.

А знаете ли, че ако сте по-далновидни мазето може да се превърне и в стая – например за тренировки или пък за релакс. Основните стъпки, които трябва да направите са няколко – да направите топлоизолация на пода и стените, да покриете стените, например с гипсокартон или пък да ги шпакловате, а след това да ги боядисате, да сложите подходящата настилка на пода и да монтирате подходящо осветление. Да, звучи трудоемко, но пък усилията си заслужават, ако имате нужда от още едно равностойно на останалите помещение. Същото важи и за тавана, но там е по-лесно, тъй като не се събира толкова влага и е по-топло.

Когато стана дума за влага, ако все пак решите мазето да си бъде мазе, а не да го правите стая, ето няколко ценни съвета какво да НЕ държите там:

КНИГИ – мазето изглежда подходящо място за вече прочетените книги, но всъщност не е много добре да ги държите там. От влагата хартията ще се повреди и ще мухляса, а насекомите допълнително ще я съсипят.  

ДЕТСКИ ИГРАЧКИ – и тук мухалът и насекомите могат да повлияят зле, а също е възможно да бъдат причинител на инфекции. Така че, ако сте държали играчки в мазето и след това детето ги използва, най-добре ги дезинфекцирайте основно. Но съветът е по-скоро да не ги държите там.

ДЪРВА ЗА ОТОПЛЕНИЕ И ДЪРВЕНИ МЕБЕЛИ – влагата е враг и на дървения материал, това е ясно. Така че намерете друго място къде да държите дървата за отопление през студените месеци и дървените мебели, нека да не е в мазето. Ако ги държите там, рискувате дървата да не могат да се запалят, а мебелите да се повредят.

ЗАПАЛИМИ ПРЕДМЕТИ – въпреки че е влажно и студено, да държите запалими предмети в помещение, което не се посещава ежедневно, не е добра идея, тъй като е доста рисково.

Мазето може да ви е от голяма полза, стига да е добре почистено, да се поддържа правилно и да не държите споменатите неща там.

Сега нека обърнем внимание и на таванското помещение. То също често служи за склад, където се държат непотребни вещи, но може да влезе и в ролята на допълнителна стая. И тук обаче трябва да се свършат няколко задачи, за да стане таванът удобно и функционално помещение, което да не ползвате само за непотребни вещи.

Ако светлината, която идва не е достатъчна може да се сложат мансардни прозорци. Понеже осветеността се влияе от цвета на мебелите и стените, хубаво е те да са светли. А за да не бъде студено е хубаво да се направи висококачествена изолация. Срещу топлината пък помагат щори и тенти. Въобще  – всеки проблем си има решение. Така че не се колебайте да превърнете тавана в стая. Ако е малък – това също не трябва да ви спира. Вече има достатъчно мултифункционални и не толкова обемни мебели, които могат да се сложат и да свършат перфектна работа. Най-добре за тавана да изберете  популярния напоследък скандинавски стил на обзавеждане – той залага на изчистени форми, малки мебели и никакъв излишък и разточителство.

С малко работа и добра организация мазето и таванът могат да бъдат много полезни. Не допускайте да ги занемарите и това да не ви позволява да ги използвате. Ако обаче това вече се е случило, вземете мерки. Първата стъпка е почистването и извозването на ненужните вещи. Ние от Izvozvanesofia.info сме насреща, ако имате нужда от почистване на мазе или таван. Работим на територията на София и София област. Ще свършим работата бързо и качествено, а за вас ще остане възможността да си ползвате помещението както намерите за добре.

Не подценявайте качественото почистване. Мнозина правят грешката да чистят набързо и рядко, но да смятат, че са си свършили работата и поддържат добре мазето или тавана. Като всяко друго помещение мазето и таванът също изискват грижи.

И накрая, но не на последно място по важност – осигурете добро заключване на този тип помещения. Ако ги оставяте отворени или с ненадеждно заключване, рискувате да станат обект на недоброжелатели. Освен да станете жертви на кражба, изведнъж можете да се окажете и „собственици” на чужди боклуци. Така че внимавайте – нека вашето да си бъде само ваше.

Поддържайте добре мазето и тавана, не дръжте неподходящи неща там, а ако нещо ви е напълно непотребно, по-добре го изхвърлете вместо да събира прах в мазето. Ако искате да ги превърнете в стаи, вече изложихме доводи, с които доказахме, че това е напълно възможно. Ако пък желаете да си ги ползвате за предназначението, което имат – добре. Но не забравяйте, че чистотата и поддръжката са задължително условие.  

ВИЖТЕ НАШИТЕ ЦЕНИ ЗА ИЗВОЗВАНЕ НА ОТПАДЪЦИ

Scroll to Top