Почистване на дворове

Почистване на дворове и парцели в София и област

Да имат къща с двор за едни е мечта, за други – привилегия, а за трети – реалност. Ако сте от третите вече знаете, че дворът освен приятен кът за отдих е и място, което изисква много грижа и поддръжка. За да ви е приятно да прекарвате прохладните летни вечери на двора с питие в ръка, той трябва да е добре почистен и подреден. На никой не би му било приятно да седи в двор пълен с ненужни предмети, неокосена трева, бурени, паднали дървета и т.н. Често обаче времето не стига и мнозина от нас занемаряват дворното място на къщата си. В такива ситуации на помощ идва Izvozvanesofia.info. Нашата фирма почиства бързо и качествено дворове от строителни и битови отпадъци в София и София област. Ще ви отървем от всичко ненужно на двора, като например боклук от паднали бараки или други помещения, ще почистим, ще подрежем храстите, ще окосим тревата. Най-общо казано, дворът ще светне след нашата намеса и ще се освободи достатъчно място, което можете да ползвате, както сметнете за добре – дали за тревна площ, където да сложите маси, столове, хамаци и т.н. или пък да обособите китна градина със зеленчукови насаждения и цветя, вие решавате.

Кога дворът се нуждае от почистване?

Хубаво е регулярно да се прави пролетно и есенно почистване на двора, за да не се натрупват много боклуци, а в останалото време да не се оставя без поддръжка. Непредвидени обстоятелства като буря, силен вятър, проливен дъжд и градушка могат да наложат почистване извън регулярните. Ако във вилата сте правили ремонт, от него са останали боклуци, част от които вероятно са на двора. При такава ситуация също се налага почистване, не ви препоръчваме да държите отпадъците там и да ги прескачате. Ако поради определени обстоятелства дълго време в къщата не е имало човешко присъствие, със сигурност ще се наложи да се прави основно почистване, преди имотът да се ползва отново.

Ако се захванете сами да оправите всичко, трябва да имате предвид, че е трудоемко и изисква време. Освен това, добре е да знаете, че не всякакви отпадъци може да се изхвърлят в контейнерите за боклук в близост до жилищни сгради. Има строителни материали, които представляват опасност за околната среда и здравето на хората, така че с тях трябва да се внимава. Най-добре е да се извозят до специално обособени сметища или да бъдат рециклирани. Ако се доверите на Izvozvanesofia.info тази грижа ви отпада, тъй като ние осигуряваме извозване до сметища и вие не се занимавате с това.

Сега ще ви дадем няколко идеи как след като всичко е почистено и сте се отървали от ненужното, да преобразите двора и да го превърнете в място, от което да не ви се мърда.

Дайте нов живот на стари вещи – вече казахме, че ненужното трябва да бъде изхвърлено. Има обаче вещи, които на пръв поглед не ви трябват, но те биха могли да са ви полезни, ако влязат в съвсем нова роля. Имате стара вана, изоставени чекмеджета, непотребен куфар, стара дървена кофа или обувки, които не носите. Всички те могат да се превърнат в прекрасни саксии, разбира се с малко освежаване и моделиране. Счупеният стол също би могъл да се превърне в прекрасно местенце за цветя. Вариантите са много, нужно е само желание и малко въображение.

Но нека всичко, което наистина е ненужно бъде изхвърлено, за да не ви се пречка излишно, а останалото превърнете в част от екстериора на двора и градината. Звучи практично и полезно, нали?

Ето и няколко лесни стъпки, чрез които външното пространство в къщата да се превърне в двора на вашите мечти.

Почистване – вече казахме, без почистване и поддръжка не може. Това е основата, която трябва да се положи, за да се създаде мечтания двор. И да, то не е еднократен акт, а да се прави периодично. Добре е да има както основни, така и междинни почиствания, така ще ви бъде по-лесно да поддържате двора.

Точно и ясно предназначение –  има значение дали живеете в къщата или я ползвате като вила. Ако е вторият вариант, по-добре заложете на растения, които по-дълго издържат без поливане и нямат нужда от подрязване. Ако живеете постоянно в къщата, можете да засадите зеленчукови и плодови култури, но знайте, че те изискват грижа.

План как ще изглежда двора – представете си го визуално, къде ще е градината, къде ще са масата и столовете, местата за отдих, евентуалния детски кът и т.н. Бъдете архитект на собствения си двор! Дали ще има арка, беседка, хамак или нещо друго – зависи само от вас. Въпросът е обектите да бъдат разпределени подходящо, така че нито да е претрупано, нито да е празно.

Оградата – тя е от съществено значение не само от гледна точка на сигурността, тя е важна и за дизайна на целия двор. Затова не я подценявайте. Би било хубаво, ако отвътре я декорирате, например с пълзящи растения. Живият плет е най-екологичният вариант. Той обаче е подходящ за къщи, които се обитават постоянно, тъй като изисква поддръжка.

Пътеки – трябва да се уточни къде точно да се обособят пътеки, ако няма вече такива, за да е удобно да стигат до всяко място в двора и градината. И те трябва да са добре поддържани, от качествен материал, тъй като се използват непрекъснато.

Други важни моменти за добре изглеждащия и функционален двор са озеленяването, обособения кът за почивка, лятна кухня или барбекю, правилното осветление и разбира се, декорацията. Не подценявайте нито един от тези аспекти, ако искате да имате мечтания двор – онова местенце, което си е ваше и където си почивате от целия натрупан стрес от забързаното ежедневие.

Ако сте привърженици на максимата „Моят дом е моята крепост” можете да я перифразирате и в „Моят двор е моята крепост”. Редовно почистване, поддържане и подходящ план как да изглежда двора и какво да се променя в него (защото нищо не е вечно) са важните стъпки, които трябва да направите.

И не забравяйте, че имате нещо, за което мнозина, които живеят в апартаменти, само си мечтаят. Затова не позволявайте дворът да бъде занемарен и да не се използва на 100 процента. Имате ли двор, имате богатство – грижете се добре за него.

Често задавани въпроси

По какви критерии определяте цените за извозване и изхвърляне на отпадъци?

Работим с комплекс от критерии когато формираме крайната цена на услугата по извозване и изхвърляне на отпадъци. На първо място е обемът на отпадъците, който се уточнява най-често след предварителен оглед. След това се нареждат и другите фактори, като отдалеченост, достъпност на обекта, етаж, наличие на асансьор, както и евентуалното наличие на потенциално опасни отпадъци.

Имате ли сключен договор с депата за извозване на отпадъци?

Фирмата ни работи само с лицензирани депа за строителни и битови отпадъци, с всяко от които имаме сключен договор. Можете да бъдете сигурни, че каквито и отпадъци да изнесем от дома Ви, те ще попаднат на правилното място без да вредят по никакъв начин на околната среда.

Вашите отзиви

5/5
Дворът на къщата ни не беше почистван с години и имаше нужда от подреждане и изхвърляне. Попаднахме на тази фирма и останахме много доволни, момчетата разчистиха и изнесоха боклуците бързо и експедитивно. Отлична работа, от мен едно голямо Браво!
Мая Станчева
5/5
Останахме впечатлени от екипа на izvozvanesofia.info благодарение на който дворът ни светна. Използвахме фирмата, за да отрежат две изсъхнали дървета и най-вече да изтръгнат целия гъст храсталак който беше зад къщата. Свършиха всичко за един следобед.
Стойчо Киров
5/5
Поради огромната ни заетост, все не намирахме време да почистим дворното си място. Моя колежка ги препоръча на която съм и много благодарна. Свършиха страхотна работа – окосиха тревата, храстите и изхвърлиха малко строителни отпадъци. Благодарности на екипа!
Мария и Лазар Пенчеви
5/5
Всяка година правим пролетно почистване на двора на вилата във Владая, но този път беше малко по-различно, заради ремонта на баня, кухня и тръби през миналата есен. Целия боклук след ремонта презимува на двора. Затова решихме за първи път да се доверим на фирма. Перфектно и бързо свършена работа, вече знам към кого да се обръщам занапред.
Добромир Спасов
5/5
Това лято предприехме ремонт на покрив и улуци на вилата. За разчистването и извозването след ремонта се свързах отново с фирма izvozvanesofia.info. Ползвал съм ги преди по други поводи и съм наясно с това как работят. Препоръчвам ги и на приятели когато имат нужда.
Красимир Колев

ВИЖТЕ НАШИТЕ ЦЕНИ ЗА ИЗВОЗВАНЕ НА ОТПАДЪЦИ

Scroll to Top