Изхвърляне на стари мебели

Изхвърляне на стари мебели от жилища в София и област

Обновяването на жилището е хубаво нещо, все пак знаем, че нищо не е вечно. Идва моментът, когато старите мебели се изхабяват, не са толкова функционални и не вършат добра работа. В такъв момент най-доброто, което можете да направите е да ги изхвърлите, вместо да ги държите на терасата, в мазето, на тавана или да ги занесете на село, където отново ще пречат. Изхвърлянето обаче не е толкова лесно, особено ако са обемисти. Не е добър вариант просто да ги сложите до най-близкия контейнер и така да се отървете от тях. Същото важи и за битови отпадъци в по-големи размери. Към тях дори трябва да подхождате с още по-голямо внимание, тъй като наглед безобидни предмети може да съдържат опасни вещества, които да застрашат околната среда и човешкото здраве.

Ако имате за изхвърляне мебели и боклуци, се доверете на Izvozvanesofia.info. Бързо и лесно ние ще ви отървем от ненужните вещи, само направете заявка по телефона и оставете останалата работа на нас. Работим в София и София област. Независимо на кой етаж сте, дали кооперацията има или няма асансьор, екипът ни е подготвен да се справи с всяка една ситуация по най-бързия начин. Ще натоварим мебелите и боклуците в специален камион и ще ги занесем в депо за смет, което е лицензирано за тази цел.

Кога идва правилният момент за смяна на мебелите?

Разбира се, той е строго индивидуален, но не бива много да го отлагате. Ако имате огромен диван, който вече е овехтял, не го ползвате, а само складирате вещи върху него, то той определено е за смяна. Първо, че загрозява жилището, второ е нефункционален и трето – ако се освободите от него, ще го замените с мебел, която ще ви върши много по-добра работа. В момента на пазара има огромно разнообразие от най-различни варианти за всякакъв тип жилища и за всякакви бюджети. Не робувайте на принципа, че всяко нещо трябва да се използва до последния възможен момент. По-добре го изхвърлете навреме и ще видите как домът ви ще светне. Дори и най-малката промяна внася свежест в жилището и носи добро настроение.

И това не важи само за обемните мебели, а и за по-малките предмети. Често в дома не остава много място заради твърде много ненужни вещи, които са трупани с години. Те спокойно могат да влязат в категорията „битов отпадък“ и да бъдат изхвърлени заедно с мебелите. Съветваме ви, да не държите в гардеробите дрехи, които по една или друга причина никога не обличате. Ако има как ги подарете на някого, ако не – ги изхвърлете.

Разбира се, изхвърлянето не е единственият вариант. Може мебелите да са непотребни за жилището ви, но да свършат прекрасна работа за лятната вила. Пренасянето обаче е трудоемко, особено ако не разполагате с по-голямо превозно средство. Izvozvanesofia.info е насреща и в такъв случай. Изпълняваме и услугата пренасяне на мебели до избрана от вас точка. В такъв случай става две в едно. Хем ще освободите пространство в дома си за нови и по-удобни мебели, хем ще обзаведете вилата и ще вдъхнете нов живот на мебелите, които досега са били в основното ви жилище. Така и на двете места ще се сдобиете с ново обзавеждане и ще ви стане по-приятно и уютно.

И стигаме до трети вариант – не искате да изхвърляте мебелите, но заради ремонт или поради някаква друга причина се налага временно да ги преместите. Имаме решение и за такава ситуация. Разполагаме със склад, където можете да ги държите определено време и след това да ги върнете на мястото им. Изберете това, което е удобно за вас, така че да вземете максимума от мебелите, но и да не ги пазите, ако са наистина ненужни. След мебелите, стигаме и до темата за битовите отпадъци.

Споменахме, че не е добре да ги изхвърляте безразборно, просто, за да се отървете от тях. Неслучайно в повечето държави в Европа активно се прилага практиката „разделно събиране на боклука“. Така процесът става по-опростен и което е по-важно – по-малко вреден за околната среда. Когато боклукът е сортиран предварително, по-малка част от него отива в депото, другата се дава за рециклиране.

Не подценявайте опасността, която могат да причинят битовите отпадъци, ако ги изхвърлите в първия попаднал ви контейнер. Някои от тях може да съдържат опасни за здравето на човека съединения – оловни и живачни, пестициди, оцветители и други.

Ето някои основни отпадъци, които да НЕ хвърляте в обикновен контейнер за боклук:

Електроника и батерии – предметите от електрониката съдържат опасни вещества, по-добре е да се дадат на специализирана фирма за рециклиране. Не подценявайте и живака в батериите, който може да изтече и да предизвика замърсяване.

Бои – много често след ремонт ви остават бои и оцветители, които повече няма да ви трябват и автоматично влизат в категорията „битов отпадък“.  Внимавайте обаче къде ги изхвърляте, тъй като химикалите, които съдържат може да замърсят водоизточниците.

Почистващи течности – с тях също много трябва да се внимава. Ако изтекат в подпочвените води, те биха могли да замърсят питейната вода, а това е предпоставка за екологична катастрофа!

Непотребни течности и вещи от автомобила – ако са ви останали масло и антифриз, които трябва да изхвърлите, по-добре ги дайте на най-близката бензиностанция, те ще се отърват от тях по безопасен начин. Също така трябва да знаете, че освен течности, в контейнерите е забранено да се изхвърлят и автомобилни гуми и други по-масивни части. Така че бъдете внимателни с отпадъците от колата, в повечето случаи те не са безобидни.

Внимавайте и бъдете отговорни. Решението просто да изхвърлиш нещо, без да се замислиш, само и само да се отървеш от него, е безотговорно, а би могло да бъде опасно за околната среда, респективно и за здравето на хората. С други думи – не се притеснявайте да изхвърляте ненужното, изхвърлянето освобождава място за нещо ново (и в пряк, и в преносен смисъл), но го правете с мисъл.

Разбира се, мисълта за заобикалящия ни свят идва отвътре навън, така че подхождайте с внимание и уважение първо към собственото си жилище, а след това и към средата навън. Така ще знаете, че сте отговорни граждани, каквито всички трябва да сме.

Често задавани въпроси

Къде извозвате битовите отпадъци?

Както строителните, така и битовите отпадъци извозваме само до лицензирани депа за отпадъци, с които имаме сключени договори. Поемаме ангажимента битовите Ви отпадъци да не станат по никакъв начин причина за нерегламентирано замърсяване на околната среда. Изпълняваме стриктно всички разпоредби за извозване и изхвърляне на всички видове отпадъци които са предмет на дейността ни.

Можем ли да поръчаме екип за почистване на отпадъци веднага?

Основна цел за нас е да сме максимално полезни на своите клиенти. Знаем, че има случаи в които се налага почистването и изнасянето на отпадъците да се случи наистина бързо. Затова в набора ни от услуги е включена и такава за експресно почистване на отпадъци, при това на съвсем разумна и конкурентна цена.

За какво време почиствате едно жилище от стари мебели?

Времето за почистване и изнасяне на стари мебели от жилище или къща варира според обема и количеството на мебелите, площта на жилището, достъпа до него, етажа на който се намира, както и от наличието на асансьор, ако жилището е в кооперация. Статистиката ни показва, че почистването и изнасянето на средно софийско жилище рядко отнема повече от един цял ден, но има и случаи с по-големи жилища и съответно с повече мебели за изнасяне, когато това може да отнеме и малко повече време.

Разглобявате ли на съставни части мебелите преди да ги натоварите на камион?

От наш интерес е да разглобяваме мебелите които изнасяме, тъй като по този начин се освобождава място в камиона за извозването им. Не при всички мебели обаче това е възможно да стане бързо, така че търсим оптималния вариант между време, качество и цена: разглобяваме само тези мебели които позволяват това да не отнеме много време. Останалите се налага да пренесем и натоварим на камиона цели.

Облепвате ли асансьора преди да почнете да изхвърляте отпадъците от жилището?

Да. Винаги облепяме асансьора със специално фолио при изнасяне на обемни и неудобни мебели, с цел да не причиним одрасквания и други вреди по кабината, както и за да го оставим чист след себе си.

Вашите отзиви

5/5
В хола повече от 40 години имах масивна дървена чешка секция, но колкото и да я харесвах, вече беше за смяна. Не успях да я продам, затова се наложи да викна фирма за извозване на стари мебели. Комшийка която ги е ползвала и останала доволна ми препоръча izvozvanesofia.info. Дойдоха с бус и бързо ги изнесоха. Вършат си работата съвестно и ценят клиентите си.
Любомир Траянов
5/5
В началото на годината купихме жилище и предишния собственик не спази уговорката да изхвърли старите мебели. Реших, че ще се справя сам но нямах нито превоз нито кой да ми помогне с изнасянето. Попаднах на тези момчета от интернет и съм възхитен. Изхвърлиха и извозиха всичко до последната вещ. Накрая изметоха. Горещо ги препоръчваме.
Чавдар Попов
5/5
Когато баба ми почина, решихме да изнесем всичко и без това бяха на повече от 30 години. Свързахме се с фирмата и поръчахме пълен пакет – чистене, изнасяне и извозване. Не беше никак приятен повод, но хората си свършиха работата чудесно. Благодаря им!
Симона Сиракова
5/5
Когато продадох жилището се наложи да изхвърля всичко ненужно. Моя колежка която ги е ползвала за почистване на мазе ми препоръча тази фирма. Всичко което беше казала за тях се потвърди. Дойдоха бързо, спазиха уговорките и почистиха прилежно. Бъдете все така работливи. Успех момчета!
Ценка Трифонова
5/5
Преди две години се наложи да търсим по-голямо помещение за офис, както и подмяната на мебелировката. От цялата работа най ме тревожеше изхвърлянето на старите мебели и купищата боклуци. Колега ми препоръча фирмата и действахме бързо. Хората са точни, бързи и коректни. Организацията им е супер!
Момчил Лазаров

ВИЖТЕ НАШИТЕ ЦЕНИ ЗА ИЗВОЗВАНЕ НА ОТПАДЪЦИ

Scroll to Top