Извозване на строителни отпадъци

 

Извозване на строителни отпадъци в София и област

Нито един ремонт не приключва без строителни отпадъци. Когато става дума за по-сериозни ремонтни дейности обикновено отпадъците са голямо количество, обемни и тежки са и мнозина изпитват затруднения с това да се отърват от тях сами.

В такива ситуация на помощ идва Izvozvanesofia.info. Ние можем да ви предоставим извозване на отпадъци за град София и София област. Услугата, която предлагаме е качествена и достъпна, не се колебайте да ни се доверите. Ремонтът е ваша грижа, отпадъците – наша. Обслужваме както частни, така и бизнес клиенти, а екипът ни е достъпен по всяко време на деня.

Когато става дума за строителни отпадъци, трябва да знаете, че те не могат да се изхвърлят навсякъде заради специфичните материали, които съдържат. Има специални изисквания, свързани с опазването на околната среда и те са структурирани в наредба. Ето защо не е много разумно да почиствате сами след голям ремонт – освен, че ще се натоварите допълнително, можете и да се окажете в нарушение на разпоредбите. Строго се забранява изхвърлянето на строителни отпадъци в контейнерите за смет в близост до жилищни кооперации. За съжаление обаче често виждаме такива. Колкото по-бързо се премахне тази практика, толкова по-добре. Трябва да знаете, че има доста солени глоби за неправомерно изхвърляни строителни отпадъци в битови контейнери – за физически лица от 300 до 1000 лева, а за юридически – от 3000 до 10 000 лева. Очаква се глобите в бъдеще да стават и по-сериозни, за да се сведе до минимум нарушаването на правилата.

Защо е по-добре да се доверите на Izvozvanesofia.info за извозване и изхвърляне на строителните отпадъци?

Вече казахме – лесно, бързо, удобно и с мисъл за опазване на околната среда. Осигуряваме специален контейнер в който да се събират боклуците и след това да бъдат извозени до специализирано за целта сметище. Могат да бъдат в насипно състояние или да бъдат събрани в чували. Все повече се прибягва и до рециклиране, тъй като то е най-щадящо за околната среда.

Вече няколко пъти споменахме опазването на околната среда. Светът става все по-ангажиран в тази насока и еко тенденциите се очаква да продължат и в бъдеще. А строителните отпадъци са едни от основните замърсители, тъй като са много мащабни като обем, а съставът им в повечето случаи е от агресивни материали, които замърсяват въздуха и застрашават здравето на хората. Материалите могат да бъдат най-разнообразни – гипс, пластмаса, цимент, картон, бетон, алуминий, стомана и други. Последните три се водят пряко отговорни за големите количества въглероден диоксид в атмосферата.

А сега малко статистика:

Според проучвания на различни авторитетни организации около 50 % от промените в климата се дължат именно на строителния сектор, 23 % от замърсяването на въздуха и 40 % от това на водата се дължи на мащабни строителни дейности. Цифрите говорят сами по себе си.

Пътят, по който светът иска да върви е „Повече рециклиране, по-малко депониране”. Именно рециклирането е ключовият фактор, който би трябвало да помогне за разрешаването на проблема.

Но да се върнем на неправомерното изхвърляне в битови контейнери. Вече споменахме, че това е напълно недопустимо и наказуемо от закона. След приключване на ремонта, далеч по-добрият вариант е да се доверите на Izvozvanesofia.info и ние ще поемем ангажимента да ви отървем от боклука по възможно най-щадящ за околната среда начин. Работим на територията на град София и София област.

Освен в битови контейнери, друга порочна практика е строителни отпадъци да се изхвърлят в морето или други водоеми. Тези отпадъци са много сериозна заплаха за различни животински и растителни видове, алармират природозащитници. Затова в никакъв случай не прибягвайте до този начин на „отърваване” от боклука.

Как се справят САЩ и Европа със замърсяването, причинено от строителния бизнес?

Отвъд Океана вече се преминава към екологично строителство, което се осъществява с държавна подкрепа. В Европа се залага повече на рециклиране на боклука. В България обаче, все още сме назад с материала, тъй като не се прави разграничаване между различните видове строителство. Самосъзнанието на хората обаче малко по малко се променя, а това е първата стъпка към генералната промяна.

Друга важна стъпка е да знаем, кога е нужно да се доверяваме на професионалисти. Ние сортираме боклука и го изхвърляме в оторизирани сметища, така ви спестяваме време и нерви, а също и глоба.  Като става дума за глоби, да отбележим, че не те са най-важното. По-същественото е сами да не искате да замърсявате околната среда, а не да се плашите от финансови санкции. Защото въздухът е за всички, той ще се диша от бъдещите поколения и колкото по-чист е, толкова по-здрави ще бъдат децата ни.

Какви са видовете строителни отпадъци?

Основно говорим за три вида. Първият тип боклук е този, който се образува от разчистване и освобождаване на мястото за строителство – да речем при събарянето на стари конструкции. Те се отстраняват преди да се прибегне до ремонта – тоест още преди да сте почнали е хубаво всичко ненужно да бъде извозено.

Втората категория са отпадъците, които се появяват по време на самия ремонт и които трябва редовно да се премахват, за да може работата да продължи безпрепятствено и качествено.

Третият вид са отпадъците, които са останали след края на ремонта – най-често става дума за остатъци от тапети, фаянс, ламинат, гранитогрес и други.

За да се извърши качествено ремонта е добре да се извършва своевременно извозване и разчистване на мястото по време и на трите етапа. В случай, че имате нужда от нас, не се колебайте да ни потърсите.

Има и друга категоризация на отпадъците, в зависимост от това колко са опасни за човешкото здраве и околната среда. Първа степен представлява изключително висока опасност, а пета е напълно безопасен. От 2 до 5 са съответно високо опасен, умерено опасен и леко опасен.

Добрата новина е, че отпадъците от първа и втора степен не се срещат в обикновените строителни отпадъци. Говорим за радиоктивни материали, арсен, живак и други. Към умерено опасните боклуци (трета степен) спадат ацетона, циментовия прах, както и проводниците. Такъв тип отпадъци задължително трябва да се извозват от специализирана фирма.

Четвъртият и петият тип отпадъци са и най-често срещаните: тухли, керемиди, бетон и други.

И накрая – не забравяйте, че строителният прах може да причини алергии. Бъдете внимателни и отговорни към здравето си, това на останалите и към състоянието на околната среда. За да живеем в един по-добър и чист свят!

Често задавани въпроси

Къде извозвате строителните отпадъци?

Строителните отпадъци се извозват със специализиран транспорт до специално пригодени за целта депа за отпадъци. Работим само с лицензирани депа в крайградски зони както и извън града. Можете да бъдете сигурни, че боклуците ще бъдат извозени и изхвърлени съгласно всички актуални правила и разпоредби на общинските власти.

Предлагате ли безплатен оглед?

Да. Всички огледи които извършваме са за наша сметка. Считаме огледа на обекта като неразделна част от предлаганата от нас услуга. Той ни помага да преценим по-прецизно както  времето което ще ни е необходимо, така и да формираме максимално коректно цената на услугата.

Вашите отзиви

5/5
Ако искате бързо и качествено почистване след голям ремонт – това са вашите хора! Имах някакво предубеждение към такива фирми, в смисъл дали не оставят след себе си същата мръсотия каквато и преди това, но останах много приятно изненадан. Чисто и организирано работят, препоръчвам ги!
Валери Христов
5/5
Теренът в Световрачене който купихме с идеята за вила в рамките на града, получихме както беше обявен и в сайта – със стара къща пред рухване, която трябваше по най-бързия начин да бъде премахната. Големи благодарности на екипа от фирмата, поетапно доразрушиха и изнесоха цялата съборетина до последната тухла. Честно казано платихме по-малко отколкото очаквах.
сем.Петрови
5/5
След ремонта на покрива и улуците се събра страшно много боклук, а от фирмата изпълнител казаха, че не покриват изнасянето му. Като домоуправител трябваше да търся решение бързо. Мой роднина ми даде контактите на фирмата, преди няколко години ги ползвал на вилата. Много съм доволен, спестиха ми големи разправии!
Дончо Лазаров
5/5
Тази година в цеховете ми се наложи реконструкция, свързана не само с вкарването на много машини, но и с цялостна реорганизация на работния процес. Наложи се както да се съборят няколко стени, така и да се изградят нови. Разбира се, останаха тонове строителни отпадъци. Свързах се отново с izvozvanesofia.info, чиито услуги съм ползвал и навремето. Радвам се, че имам на разположение истински професионалисти когато ми се наложи събиране и изхвърляне на строителни отпадъци.
Михаил Сотиров
5/5
Още в началото на основния ремонт на дома ми, майсторът ме посъветва да потърся фирма за извозване на строителните отпадъци, тъй като той не разполагаше с необходимата техника. Препоръча тази фирма и го послушах. Организацията им беше перфектна, камионът бе натоварен за един час и боклуците поеха към сметището. Благодаря момчета!
Минка Бояджиева

ВИЖТЕ НАШИТЕ ЦЕНИ ЗА ИЗВОЗВАНЕ НА ОТПАДЪЦИ

Scroll to Top